Hi!

Dit ben ik, Hanna-Sara. Ik woon en werk in Amsterdam en ben 30 jaar.

Ik heb een achtergrond in interieur styling en kunst & antiek.

In Rotterdam heb ik gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie wat een geweldige was! Toen ik ging studeren wilde ik eigenlijk in Amsterdam gaan wonen. Mijn zus woonde daar al en ik vond ik die stad helemaal geweldig.

Maar de studio die ik wilde doen destijds, lifestyle & Design, was alleen maar in Rotterdam. Dus er was geen keuze, maar dat was ,maar goed ook want anders had ik de stad Rotterdam nooit zo goed leren kennen en verliefd op kunnen worden.

 

Mijn tijd in Rotterdam heeft er voor gezorgd dat ik oog kreeg voor het duurzame aspect van interieur. Voor mijn afstudeerproject had ik een concept opgesteld waarbinnen consumenten fair trade en duurzaam geproduceerde interieur items konden huren. Wat ik niet wist was dat ik mijn tijd voor was en dat het hele concept van het huren van dingen een paar jaar later overal zichtbaar was. Wat ik trouwens echt geweldig vind om te zien! 

 

Nadat ik afgestudeerd was, ben ik naar Amsterdam verhuisd. Met pijn in het hart want ik was echt gaan houden van Rotterdam. Maar wat was ik ook blij om in Amsterdam te gaan wonen!

In Amsterdam ben ik gaan werken als interieur stylist bij Westwing Home & Living. Enorm leerzaam en leuk, alleen ben er na een paar jaar gestopt omdat ik niet achter het productieproces en de kwaliteit stond.

 

Na Westwing ben ik gaan werken bij Kramer Kunst & Antiek. Mijn liefde voor oude spullen met een verhaal kwam hier tot uiting. 

Meer dan vier jaar heb ik hier gewerkt en veel geleerd over Nederlands antiek en geschiedenis. Hier waren alle producten met liefde en tijd gemaakt en bedoeld om lang mee te gaan.

En dat is precies waar ik meer van wil in deze wereld!

Er bestaat al zoveel moois, gemaakt van mooie en duurzame materialen, eigenlijk hoef je bijna niks nieuws te kopen!

Uiteraard is het soms lastig om te weten hoe je vintage en antieke items in je huis kan styling en hoe het stijlvol en praktisch kan zijn. Hier komt Studio Hanna-Sara om de hoek kijken, want laat nou precies dat zijn wat ik kan en heel erg leuk vind! Die combinatie van oud en nieuw dat maakt een huis uniek en eigen.

Mijn ervaring bij Westwing en bij Kramer is de perfecte combinatie om binnen Studio Hanna-Sara het juiste advies te kunnen geven. 

 

Mijn grote interesse ligt bij Scandinavisch vintage design, en dat is ook eigenlijk niet zo gek. Omdat ik zowel Zweeds als Nederlands ben, ben ik opgegroeid tussen Scandinavisch interieur en mijn Zweedse moeder heeft mij de liefde voor styling en schoonheid bijgebracht. 

Bij mij en mijn vriend thuis in Amsterdam is de combinatie van oud en nieuw, designklassiekers en gewoon mooie spullen, duidelijk zichtbaar. Deze combinatie van persoonlijke items, verzameld op rommelmarkten, veilingen en erfstukken, gecombineerd nieuwe meubels, zorgt voor de juiste balans en geeft ons het gevoel van geborgenheid.

Deze vintage, teakhouten wandmeubel hebben wij gevonden op Marktplaats, de hanglamp in een vintagewinkel in Berlijn en in de kast staan allerlei unieke en persoonlijke vondsten.

Een tv is natuurlijk een suf iets wat je in je huis hebt staan en neemt vaak onnodig veel plek in. Door de tv in de wandmeubel te plaatsen verdwijnt die als het ware. 

Deze hoek in onze woonkamer maakt mij altijd zo blij!

 

Studio Hanna-Sara is er voor iedereen die styling advies nodig heeft bij het combineren van oud & nieuw. Studio Hanna-Sara kan ook zorgen voor persoonlijk uitgekozen meubels en interieur accessoires die jouw huis persoonlijk en uniek zal maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze blogpost is geschreven op woensdag 7 juli 2021 door Hanna-Sara Doude van Troostwijk.